CONCRETE DUURZAAMHEIDSSLAG VERWOL – TREES FOR ALL

De wereld verliest jaarlijks 10 miljard bomen, er is al vele jaren sprake van te hoge concentraties CO2 in de lucht en de temperatuur op aarde stijgt. De problemen zijn bekend net als de noodzaak tot behoud en het aanplanten van bossen. Ook in de (af)bouwwereld moeten er nog meer concrete acties ondernomen worden om dit probleem aan te pakken. Daarom heeft Verwol besloten om per direct te starten met de productie van CO2-neutrale systeemwanden.

Productie CO2 neutrale glazen systeemwanden
Verwol krijgt het certificaat CO2-neutraal voor haar Slimline Clearvision 100 dubbelglas systeemwand door de CO2 uitstoot die vrijkomt bij de productie te compenseren. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met de stichting Trees forAll die bossen beschermt en aanplant.

Hoe werkt het in de praktijk
De firma Zuivergroen heeft de CO2-uitstoot die vrijkomt bij de productie van een vierkante meter Slimline Clearvision 100 systeemwand berekend. De berekening is op basis van EPD’s (Environmental Product Declarations) conform ISO14025-normering. Met dit kengetal en de productiecijfers van Verwol wordt er berekend hoeveel bomen er beschermd / aangeplant moeten worden zodat het CO2 certificaat afgegeven kan worden. Na de financiële afhandeling zorgt de Stichting Trees for All voor het beschermen en eventueel aanplanten van de bossen.

Cradle to Cradle Silver
De Slimline systeemwanden die Verwol produceert en monteert in de utiliteitsbouw zijn sinds enkele jaren Cradle to Cradle Silver gecertificeerd. Het Cradle to Cradle certificaat geeft onder meer aan dat er geen ongezonde materialen zijn gebruikt en dat deze recyclebaar zijn. Het CO2-neutraal maken van de dubbelglas systeemwand is een volgende concrete stap in de duurzaamheidsambities van Verwol.

Volledig CO2 neutraal gebouwd kantoor?
Verwol verzorgt de complete interieurrealisatie van kantoren, scholen, ziekenhuizen stations en andere utiliteitsgebouwen. De in 1976 opgerichte firma produceert/monteert hiervoor afbouwproducten zoals systeemwanden, plafonds, klimaatplafonds, geluidsabsorberende oplossingen en vast meubilair. Het is de ambitie van Verwol om stap voor stap meer van haar producten CO2 neutraal te maken om zo uiteindelijk een volledig CO2 neutraal kantoor te kunnen bouwen. Met de productie van CO2-neutrale systeemwanden is een eerste concrete stap gemaakt!

Share this Post!

About the Author : Kees Verweel


0 Comment

CONTACT

Stichting C2C Bouwgroep
Voorerf 75
4824 GM Breda
info@c2cbouwgroep.nl

KvK 63377292
IBAN: NL58 KNAB 0731 6876 12

C2C Bouwgroep | Cradle to Cradle

  Naam

  E-mail

  Onderwerp

  Bericht

  captcha
  Voer bovenstaande tekens in en druk op verzenden.