C2C Bouwgroep | Cradle to Cradle

DEVENTER Profielen Cradle to Cradle Silver gecertificeerd!

DEVENTER Profielen, ’s werelds enige fabrikant van afdichtingsprofielen met een Cradle to Cradle-productcertificaat, heeft in één keer de stap van een Basic naar een Silver certificaat gezet. Hiermee slaat DEVENTER Profielen de stap Bronze over en behoort ze tot de selecte groep fabrikanten die op het gebied van materialen, herbruikbaarheid, energie- en watermanagement en sociaal maatschappelijk ondernemen heeft aangetoond aan de zware eisen van niveau Silver te voldoen. Voor watermanagement behaalde de fabrikant zelfs het hoogste niveau: Platinum. SGS Search Consultancy begeleidde DEVENTER Profielen bij het behalen van het certificaat.

Afdichtingsprofielen
Het SILVER certificaat is toegekend aan de afdichtingsprofielen in de SP, SV en SPV reeksen. Deze profielen zorgen voor een optimale afdichting van wind, water, geluid en rook. Door gebruik van gesloten microschuim zijn de profielen eenvoudig te monteren en realiseren ze een aangename sluitdruk. Bovendien daalt de kans op faalkosten aantoonbaar bij het gebruik van deze afdichtingsprofielen. De producten van DEVENTER Profielen passen uitstekend in circulaire ontwerpen en gebouwen; in de dichtingen zitten geen chemische bestanddelen die schadelijk zijn voor mens en milieu. Gezonde materialen zijn de basis voor ieder circulair ontwerp!

Officiële uitreiking
SGS Search Consultancy is geaccrediteerd om organisaties te helpen bij het behalen van een Cradle to Cradle-certificaat. Het consultancybureau ondersteunde DEVENTER Profielen bij het behalen van het eerste certificaat in 2015, en ging daarna aan de slag om deze volgende stap naar Silver te zetten. Op dinsdag 22 augustus overhandigden Eduard van Ravensberg (consultant SGS Search) en Thijs Maartens (Cradle to Cradle Products Innovation Institute Europe) het certificaat aan Jeroen Mols (General Manager Production) en Kees Verweel (General Manager Sales) van DEVENTER Profielen.

Share this Post!

About the Author : Kees Verweel


0 Comment

CONTACT

Stichting C2C Bouwgroep
Voorerf 75
4824 GM Breda
info@c2cbouwgroep.nl

KvK 63377292
IBAN: NL58 KNAB 0731 6876 12

C2C Bouwgroep | Cradle to Cradle

  Naam

  E-mail

  Onderwerp

  Bericht

  captcha
  Voer bovenstaande tekens in en druk op verzenden.