C2C Bouwgroep | Cradle to Cradle

Open dagen Stadskantoor Venlo op 28 en 29 oktober

De gemeente Venlo organiseert twee open dagen om inwoners en andere geïnteresseerden de gelegenheid te geven het nieuwe Stadskantoor te bezoeken. Op zaterdag 28 en zondag 29 oktober (de week na de herfstvakantie) tussen 11.00 en 16.00 uur kan het publiek komen kijken. De open dagen worden georganiseerd ter afsluiting van het Cradle to Cradle jaar.

In oktober 2016 startte het Cradle to Cradle jaar van de gemeente Venlo. Het Stadskantoor werd op 14 oktober 2016 officieel geopend en de twee open dagen trokken toen 7.000 bezoekers. Intussen zijn er al zo’n 17.000 mensen rondgeleid, van studenten tot ondernemers en van inwoners tot internationale gezelschappen. De belangstelling voor dit bijzondere gebouw, dat in het voorjaar een internationale Architectuurprijs won, blijft groot.

Tips voor thuis
Als ‘extraatje’ ten opzichte van de open dagen vorig jaar, wil de gemeente nu meer dan alleen het gebouw laten zien. Ze wil ook inwoners inspireren wat ze thuis kunnen doen om duurzamer te leven. Daarvoor komen er standjes, workshops en inloopsessies. Bijvoorbeeld over een gezond binnenklimaat, het besparen en opwekken van energie, het afkoppelen van de regenpijp van het riool, tips om je tuin te vergroenen etc. Ook zijn er activiteiten om kinderen en jongeren spelenderwijs met duurzaamheid kennis te laten maken.

Fietstocht
Verder komt er een fietstocht langs Venlose pareltjes die Cradle to Cradle omarmd hebben, zoals Sportcomplex Egerbos, basisschool De Zuidstroom, AGMI Trafic in Tegelen, Wereldpaviljoen Steyl, Kinderboerderij Hagerhof, Stadstuinderij Venlo etc. Via een app en via gidsen ter plekke krijgen mensen uitleg over wat je onderweg allemaal ziet.

Bereikbaarheid
Het Stadskantoor van Venlo is gelegen aan Hanzeplaats 1 in Venlo. Er komen extra fietsstallingen aan de Veilingstraat. Parkeren van auto’s kan in de parkeergarage Maaswaard (gelegen onder het Stadkantoor) of gratis op het Kazerneterrein (Garnizoenweg 3, loopafstand tot Stadskantoor is 7 min.).

Share this Post!

About the Author : Kees Verweel


0 Comment

CONTACT

Stichting C2C Bouwgroep
Voorerf 75
4824 GM Breda
info@c2cbouwgroep.nl

KvK 63377292
IBAN: NL58 KNAB 0731 6876 12

C2C Bouwgroep | Cradle to Cradle

  Naam

  E-mail

  Onderwerp

  Bericht

  captcha
  Voer bovenstaande tekens in en druk op verzenden.