apr, 29 2020

Hof van Asselbergs | Holonite

Hof van Asselbergs, een binnenstedelijke woonhof op een unieke locatie in het centrum van Bergen op Zoom. In het begin van de 18e eeuw stond er op deze locatie nog een prachtige historische stadswal. Door de jaren heen verloor de stadsmuur haar functie. Het woonhof dankt haar naam aan Arnoldus Asselbergs. Arnoldus Asselbergs was een Bergse industrieel, die besloot de bovenste laag stenen van de stadswal te hergebruiken voor de opbouw van de Stationstraat te Bergen op Zoom. Het nieuwbouwproject Hof van Asselbergs is gebouwd in de achtertuin van de Stationstraat. Dit verklaart dan ook de naam van dit project.

Naar een ontwerp van architect Mulleners + Mulleners en in opdracht van Stadlander heeft de Nederlandse Bouw Unie (NBU) een prachtig woonhof gebouwd. Tijdens de bouw van Hof van Asselbergs is de deels bewaard gebleven stadswal uitgegraven en zichtbaar gemaakt voor het publiek. Onder begeleiding van een gids is het dan ook mogelijk om aan de ondergrondse stadswal een bezoek te brengen.

Het nieuwbouwproject bestaat uit 63 sociale huurappartementen en 17 levensloopbestendige huur eengezinswoningen. De passende architectuur past goed bij de historische omgeving waarin Hof van Asselbergs is gebouwd. De diverse bouwstijlen bij elkaar vormen één mooi geheel.

Ook wij hebben met onze producten een bijdrage geleverd aan de afwerking van het prachtige woonhof. De diversiteit aan bouwstijlen in één woonhof heeft er voor gezorgd dat wij een variatie aan producten hebben mogen leveren. Zo treft u bij de appartementen o.a. de raamkaders aan van Holonite uitgevoerd in de kleur wit. Deze witte kleur zorgt voor een prachtig contrast met de donkere stenen en de overige witte elementen. In de afbouw van de eengezinswoningen vindt u diverse maatwerken van Holonite waaronder deze zelfde raamkaders. Het ontwerp van dit prachtige project laat zien dat men aandacht heeft gehad voor de kleinste details. Het kader om de deurpost en het raam, inclusief de raamdorpel zorgen ervoor dat deze losse elementen een geheel worden. Tot slot zorgen de muurafdekkers voor een mooie afwerking aan de woningen.

CONTACT

Stichting C2C Bouwgroep
Voorerf 75
4824 GM Breda
info@c2cbouwgroep.nl

KvK 63377292
IBAN: NL58 KNAB 0731 6876 12

C2C Bouwgroep | Cradle to Cradle

  Naam

  E-mail

  Onderwerp

  Bericht

  captcha
  Voer bovenstaande tekens in en druk op verzenden.