mei, 07 2020

Koningin Elisabeth Zaal | Espero

Project:
In 1895 werd het concertgebouw in Antwerpen geopend. Het gebouw was onderdeel van een groter evenementencomplex, ontworpen Emiel Thielens, waar ook de dierentuin in Antwerpen toe behoorde. Tijdens WOII werd het complex flink beschadigd en in 1947 brak er brand uit. In 1956 werd het vervolgens weer opgebouwd. De voormalige balzaal kreeg een nieuwe functie als moderne concertzaal en werd in 1960 geopend door Koningin Elisabeth.

Uitdaging:
In 2016 werden de deuren, na een 5 jaar durende verbouwing, heropend. Het doel van de Koningin Elisabeth Zaal was om tot de top te behoren van congrescentra in Europa. Architectenbureau Ian Simpson uit Manchester (UK) ging die uitdaging aan en maakte het ontwerp voor dit project, in samen werking met akoestisch adviesbureau Kirkergaard Associates uit Chicago (USA) en Bureau Bouwtechniek uit Antwerpen.
Van het originele pand is alleen de gevel blijven staan. Simpon’s team creëerde een inspirerend, flexibel en energievriendelijk gebouw met een bijzondere combinatie van historische en nieuwe elementen.

Oplossing Espero:
Om tot de top van de congrescentra in Europa te behoren moest de nieuwe ´Carrot Wing´ zo flexibel mogelijk ingericht kunnen worden. Espero plaatste 13 verschillende Sonico 100 en 110 wanden (125 panelen in totaal) met elk een geluidsisolatiewaarde van Rw = 50 dB. Hierdoor is het mogelijk om diverse akoestisch isolerende compartimenten te creëren waardoor meerdere meetings, congressen en events simultaan en ongehinderd kunnen plaatsvinden. De ruimtes kunnen groter of kleiner gemaakt worden tot een maximale capaciteit van 500 personen. Fotografie: Hans Morren.

CONTACT

Stichting C2C Bouwgroep
Voorerf 75
4824 GM Breda
info@c2cbouwgroep.nl

KvK 63377292
IBAN: NL58 KNAB 0731 6876 12

C2C Bouwgroep | Cradle to Cradle

  Naam

  E-mail

  Onderwerp

  Bericht

  captcha
  Voer bovenstaande tekens in en druk op verzenden.