mei, 07 2020

Rijksuniversiteit Groningen Campus Fryslân | Espero

Project:
Het Beursgebouw in Leeuwarden werd in 1880 ontworpen door de beroemde stadsarchitect Thomas Romein. De afgelopen decennia werd het gebouw gebruikt als centrale bibliotheek. Inmiddels is het verbouwd tot faculteitsgebouw voor Campus Fryslân, de nieuwe faculteit van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Het onderwijsprogramma is geïnspireerd op de 17 werelddoelen van de Verenigde Naties voor een duurzame, eerlijke en veilige wereld.

Uitdaging:
J.O.N.G. architecten uit Lemmer mocht het ontwerp van de renovatie op zich nemen, waarbij het gebouw moest worden verduurzaamd en zo moest worden aangepast dat het aan de verschillende onderwijsbehoeften kon voldoen. De originele entree en entreehal van het statige pand zijn hersteld en de monumentale gevel is intact gebleven. Het pand beschikt weer over het historische karakter van toen, maar aan de binnenkant is het gebouw compleet vernieuwd. Het is nu all-electric: er wordt geen gas meer gebruikt.

Oplossing Espero:
Het onderwijsprogramma van Campus Fryslân is gevarieerd en ook de grootte van de onderwijsgroepen wisselt. Daarom heeft Espero in een aantal ruimtes mobiele wanden (Sonico 120) met een zo hoog mogelijke geluidsisolatiewaarde Rw = 58db geplaatst. Transparante geïsoleerde mobiele wanden (Lumio) sluiten het ‘living lab’ af van de gangzone. Zo zorgen de wanden van Espero voor flexibiliteit en rust waar dat nodig is. Stuk voor stuk met Cradle to Cradle bronzen certificering. Een perfecte match met dit ambitieuze, duurzame bouwproject.

CONTACT

Stichting C2C Bouwgroep
Voorerf 75
4824 GM Breda
info@c2cbouwgroep.nl

KvK 63377292
IBAN: NL58 KNAB 0731 6876 12

C2C Bouwgroep | Cradle to Cradle

  Naam

  E-mail

  Onderwerp

  Bericht

  captcha
  Voer bovenstaande tekens in en druk op verzenden.