7 december 2023: Conferentie Circulair Bouwen aan Morgen!

Donderdag 7 december was de C2C Bouwgroep present op de innovatieboulevard tijdens de Conferentie 'Circulair Bouwen aan morgen' te Amersfoort! Onze partners toonden daar hun 100% circulaire & gezonde bouwproducten en we informeerden de bezoekers over onze onderscheidende producten! Rond 16:00 uur viel de stroom grotendeels uit, maar bleven de lampjes bij onze stand branden, waardoor we tijdens de afsluitende borrel het stralende middelpunt voor de bezoekers werden! :-)

Lees meer »

12 oktober 2023: Partnerdag

Op donderdag 12 oktober 2023 waren we te gast bij BouwLab R&Do te Haarlem. Maar liefst 3 C2C gecertificeerde bedrijven kwamen pitchen, en na een unanieme positieve stemming is de C2C Bouwgroep vandaag uitgebreid met Van Vuuren, Sustenuto en Artitec! Na de pauze gaf Wytze Kuijper ons een update over de ontwikkelingen bij Cirkelstad. En na een heerlijke lunch kregen we een uitgebreide rondleiding! 

Lees meer »

22 juni 2023: C2C Bouwgroep Partnerdag

Deze keer is de C2C Bouwgroep te gast bij BlueCity Rotterdam.  Het voormalige tropische zwemparadijs Tropicana heeft na jaren anti-kraak huisvesting sinds 2015 een nieuwe eigenaar die BlueCity transformeert tot een voorbeeldstad voor de circulaire economie. De ruim 50 circulaire ondernemers die een plek hebben in BlueCity werken samen aan de versnelling van de circulaire economie in een grote regio rond Rotterdam. Na de heerlijke lunch buiten op het dek - met een prachtig uitzicht over de Oude Maas - begeven we ons naar de Skylounge. Hier volgt het formele gedeelte met updates van het bestuur en het Cradle to Cradle Products Innovation Institute. Aansluitend krijgen we een rondleiding door BlueCity & BlueCity Lab met uitleg door de directeur. We sluiten de partnerdag informeel af met een Splashtour - een combinatie van een busrit en rondvaart - en een hapje eten aan de Kralingse Plas. We kijken terug op een dag vol inspiratie, discussie, nieuwe ideeën en actiepunten!  

Lees meer »

23 maart 2023: Seminar 'Gezond Circulair'

Op vrijdag 23 maart 2023 organiseerde de C2C Bouwgroep het seminar 'Gezond Circulair' in Hoofddorp. In 2050 moet Nederland circulair zijn; een land waar afval grondstof is. Het aanbod van circulaire materialen is de laatste jaren explosief gegroeid. Maar zijn al deze materialen ook werkelijk circulair of is er sprake is van downcycling? Een nog belangrijkere vraag is: welke invloed hebben deze materialen op de gebruikers van een gebouw? Want niet ieder circulair materiaal heeft een positieve invloed op mens, milieu en (binnen)klimaat.Spraakmakende sprekers en een afsluitend debat over de urgentie van gezonde materialen in de bouw leverden een interessante dag op!

Lees meer »

5-6 december 2019: WasteBuild

Op 5 en 6 december 2019 stond de C2C Bouwgroep met een eigen stand op WasteBuild. Tevens waren we spreker (download onze presentatie onderaan deze pagina). WasteBuild is een internationaal evenement voor architecten, ingenieurs, opdrachtgevers en ontwikkelaars. De centrale thema's in 2019 waren: "Cradle to Cradle, ontmanteling en circulaire economie"

Lees meer »

4 oktober 2019: seminar & debat 'de zin en onzin van materiaalpaspoorten'

Op 4 oktober 2019 organiseerde de C2C Bouwgroep het seminar 'de zin en onzin van materiaalpaspoorten'. Er was geen stoel meer vrij bij ICDuBo! De sprekers op deze dag waren oa EPEA, Circulair IQ, Cradle to Cradle Bouwgroep, Van Wijnen Bouw, Montea Vastgoed en ingenieursbureau Sweco. Het boeiende debat werd geleid door Maarten Bouwhuis (bekend van onder andere BNR Nieuwsradio)

Lees meer »

16 maart 2018: Circulair Bouwen in één dag; de bouwstenen!

Op vrijdag 16 maart 2018 organiseert C2C Products Innovation Institute, de C2C Bouwgroep en C2C Café een uniek seminar voor architecten, ontwerpers, eigenaren, ontwikkelaars en bouwprofessionals. We zijn in het inspirerende ABN AMRO gebouw Circl in Amsterdam, en de deelnemers worden in één dag meegenomen in de wereld van materialen en het circulair bouwen. Van Molecuul tot Metropool.

Lees meer »

10 maart 2017: seminar 'gezonde materialen in de bebouwde omgeving'

120 deelnemers bezochten ons seminar 'gezonde materialen in de bebouwde omgeving' bij ICDuBo te Rotterdam. Er waren inspirerende bijdragen van Thijs Maartens van het C2C PII, hoogleraar toxicologie Ivonne Rietjes van de Wageningen Universiteit, architect Kasper Jensen van 3XN architecten Kopenhagen en Kees Verweel van de C2C Bouwgroep.

Lees meer »