EPEA

EPEA-contact

 

EPEA Nederland werkt aan Cradle to Cradle oplossingen met bedrijven, overheden en NGO’s. Hierbij hanteert EPEA een brede benadering, waarbij ze vanuit eigen expertise en in samenwerking met partners, tot totaaloplossingen komen. Het ontwikkelen van een ‘positive footprint’ is de missie, een transitie van lineaire naar circulaire bedrijfsmodellen is hier onderdeel van.

 

Als dochter van EPEA Internationale Umweltforschung GmbH, ligt de kracht van EPEA Nederland in het slaan van bruggen tussen wetenschappelijke kennis en onderzoek, en de dagelijkse realiteit van opdrachtgevers in het werkveld. Samen met deze opdrachtgevers stelt EPEA positieve doelen op basis van Cradle to Cradle en werkt men vervolgens aan de stapsgewijze realisatie van deze doelen. Dit leidt tot heldere, meetbare en communiceerbare resultaten.

 

EPEA Nederland maakt deel uit van een groot internationaal netwerk van leidende bedrijven op gebied van innovatie, Cradle to Cradle en circulaire economie. Opgericht door Dr. Michael Braungart in 1987, stond EPEA aan de basis van de ontwikkeling van het Cradle to Cradle concept in de jaren ´90. Het concept werd door EPEA direct getoetst aan de praktijk in diverse ambitieuze projecten. De organisatie mag zich vandaag de dag bogen op een schat aan kennis en tools opgebouwd in bijna 30 jaar ervaring.

 

Om ambitieuze Cradle to Cradle doelen te realiseren, maakt EPEA gebruik van een brede waaier aan expertises. Eén van de kerncompetenties is kennis over, en onder-zoek naar, materialen. Veel uitdagingen waar onze huidige samenleving mee kampt, hebben een basis in materiaal vraagstukken. Denk aan schaarste, toxiciteit, afval, ver-branding, CO2 uitstoot, verontreiniging maar ook de energietransitie. EPEA onderzoekt materialen op hun geschiktheid voor biologische- en technische cycli om deze zaken vanaf de bron op te lossen. Deze solide basis gebruikt EPEA bij het formuleren van doelstellingen, het zoeken van partners in waardeketens, het verbeteren van producten en processen en het volledig cyclisch maken van materiaalstromen. EPEA geeft daarmee vorm en inhoud aan innovatie en stelt opdrachtgevers in staat nieuwe producten, concepten en systemen te ontwikkelen.

EPEA Nederland B.V.
Bogert 1
5612 LX Eindhoven
+31(0)85-1044230
infonl@epea.com
www.epea.nl

CONTACT

Stichting C2C Bouwgroep
Voorerf 75
4824 GM Breda
info@c2cbouwgroep.nl

KvK 63377292
IBAN: NL58 KNAB 0731 6876 12

C2C Bouwgroep | Cradle to Cradle

  Naam

  E-mail

  Onderwerp

  Bericht

  captcha
  Voer bovenstaande tekens in en druk op verzenden.