C2C Bouwgroep | Cradle to Cradle

AMI van Bronze naar Silver

Venlo, 20 december 2017 – AMI, producent van aluminium bouwbeslag uit Lomm, is in de Cradle to Cradle certificering doorgegroeid van Brons naar Zilver. Vandaag hebben zij deze erkenning officieel in ontvangst genomen. In 2016 was AMI de eerste producent ter wereld met Cradle to Cradle (C2C) gecertificeerd deurbeslag. Zij behaalden toen het Cradle to Cradle Certified™ bronze certificaat. Cradle to Cradle is het productcertificeringsprogramma dat bedrijven helpt bij het inzichtelijk maken en optimaliseren van 100 procent goede producten voor mens en milieu.

Voor de circulaire economie binnen de bouw is ketensamenwerking steeds belangrijker aan het worden. Steeds meer organisaties en instanties maken zich hard om de uitputting van de aarde tegen te gaan. Zo ook het familiebedrijf AMI, dat sinds 1956 producent is van aluminium bouwbeslag. Onder begeleiding van EPEA Nederland heeft AMI zich ook dit jaar weer ingezet om de volgende stap in Cradle tot Cradle certificering te zetten. Maar liefst 85 procent van het gehele assortiment is gecertificeerd. AMI positioneert zich zo als koploper binnen de circulaire economie met een duurzame langetermijnstrategie, die inspeelt op grote socio-demografische trends zoals grondstofschaarste, gezonde werkplekken, het werken met gezonde materialen en de toenemende interesse in de herkomst van de producten.

Arthur de Ruiter, Algemeen directeur bij AMI: “Duurzaam ondernemen zit in ons DNA. Sinds 1997 zijn wij ieder jaar opnieuw ISO-gecertificeerd en sinds 2014 zijn wij ook MVO-gecertificeerd. Gezamenlijk leggen wij continu de lat hoger door ons te blijven ontwikkelen en onderscheiden. Deze next step in de certificering is een mooie bekroning op ons harde werken en het vertrouwen van onze partners. Ik ben ontzettend trots dat wij met ons team op een verantwoorde manier voorop blijven lopen op het gebied van duurzaamheid.”

Wij bedanken onze stagiaire Rik Peeters, student aan de Fontys Hogeschool Eindhoven voor zijn professionele begeleiding en inzet tijdens het proces van doorgroeien in de certificering van Brons naar Zilver. Hein van Tuijl van EPEA Nederland heeft het C2C certificaat vanmiddag overhandigd aan Arthur de Ruiter. Stephan Satijn, wethouder bij de gemeente Venlo was ook aanwezig bij de certificering. Daarmee is het Cradle to Cradle jaar van de gemeente Venlo ook nog eens ontzettend mooi afgesloten.

Share this Post!

About the Author : Kees Verweel


0 Comment

CONTACT

Stichting C2C Bouwgroep
Voorerf 75
4824 GM Breda
info@c2cbouwgroep.nl

KvK 63377292
IBAN: NL58 KNAB 0731 6876 12

C2C Bouwgroep | Cradle to Cradle

  Naam

  E-mail

  Onderwerp

  Bericht

  captcha
  Voer bovenstaande tekens in en druk op verzenden.