Uitvoeringsprogramma Circulaire Bouweconomie

Gepubliceerd op 29 november 2021 om 14:38

In het nieuwe uitvoeringsprogramma van het Transitieteam Circulaire Bouweconomie is de aandacht volledig gericht op 2023, het jaar waarin het ‘basiskamp’ op orde moet zijn. Het basiskamp bevat alle benodigde instrumenten, hulpmiddelen en voorwaarden om de volgende etappes van de route naar een circulaire bouweconomie te doorlopen.

Vincent Gruis, voorzitter Transitieteam Circulaire Bouweconomie: ‘Hoewel er al volop kennis en de nodige ervaring is op het gebied van circulair bouwen, is er ook nog veel onduidelijkheid. Daar ligt een rol voor het Transitieteam Circulaire Bouweconomie. Wij moeten zorgen dat de voorwaarden op orde zijn om circulair aan de slag te kunnen. Zodat we van daaruit kunnen versnellen richting 2050.

We moeten veel integraler kijken naar de milieu-impact van bouwwerken’ ‘Ik ben heel blij dat er ongelooflijk veel gebeurt op het gebied van circulariteit. Je ziet echt dat het in een stroomversnelling raakt. Maar wat me wel opvalt, is dat we nog veel vanuit de oude manier naar projecten kijken en die een beetje oprekken zodat ze wat duurzamer of meer circulair worden’, zegt Maarten Schäffner, Group leader Carbon Neutral Design & Circular Economy bij Witteveen+Bos.

Meer over het uitvoeringsprogramma Circulaire Bouweconomie leest u hier: circulaire bouweconomie