Partnerdag 31 maart in Nijmegen

Gepubliceerd op 31 maart 2022 om 14:46

Op 31 maart waren de partners van de C2C Bouwgroep te gast bij de WIL groep in Nijmegen. De WIL groep biedt als kenniscentrum de kans aan zij-instromers een omscholing aan te gaan richting bouw, techniek en energietransitie door werkend te leren binnen onze co-makers en aangesloten bedrijven. Met de Hubertushal als inspirerende omgeving een uitstekende locatie voor de partnerdag.

Voor het eerst sinds de uitbraak van corona was er weer een gelegenheid om elkaar in levende lijve te ontmoeten. Ondanks vertraging door het winterse weer waren vrijwel alle partners aanwezig. Ook de gastsprekers van Madaster en Cirkelstad.

De dag werd afgetrapt door het bestuur met een update over verschillende zaken die voor de partners relevant zijn, waarbij ook de activiteiten die er voor dit jaar op het programma aandacht kregen. Want na 2 jaar van beperkende maatregelen, kunnen nu weer allerlei fysieke bijeenkomsten gepland worden. Zo zal er een 2e partner dag en een seminar georganiseerd worden.

Vervolgens was het woord aan Hans van Welie en Fons van de Klok om uitleg te geven over het VIA-T concept. Een concept waarin de samenwerking tussen opleidingsinstituten en bedrijfsleven bij elkaar gebracht worden. Er is vanuit de gemeente Nijmegen, verschillende onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven enthousiasme om dit concept tot leven te brengen.

Na een korte koffiepauze mocht Sander Beeks van Madaster de C2C Bouwgroep bijpraten over Madaster. Zijn uitgebreide presentatie over de rol van Madaster en de mogelijkheden, werd aangevuld door 2 C2C Bouwgroep partners die de eerste ervaringen hebben opgedaan met het aanleveren van gegevens aan Madaster. Vanuit de groep konden er vragen gesteld worden aan Sander. We gaan kijken hoe de samenwerking met Madaster in de toekomst vormgegeven kan worden.

De dag werd afgesloten met een presentatie van Cirkelstad. Cirkelstad is het platform voor koplopers in de circulaire en inclusieve bouwsector die samen willen doen, leren en elkaar willen ontmoeten. Een inspirerende presentatie van Wytze, die heel veel informatie gedeeld heeft over waar Cirkelstad mee bezig is, wat zij kunnen betekenen en de vraag op welke wijze de C2C Bouwgroep er een samenwerking of partnerschap mogelijk is.

Na de inspirerende presentaties werd de partnerdag afgesloten met een lunch en gelegenheid om individueel bij te praten. Deze eerste partnerdag is goed bevallen, dus op naar de volgende.