Volledig circulaire oplossing

Gepubliceerd op 12 april 2021 om 16:01

EverUse en EFKA bieden als eerste in Europa een volledig circulaire akoestische oplossing aan, aluminium frames met hoogwaardig akoestisch materiaal. Alle producten mogen aan het einde van de levensduur terug naar de leverancier.

EverUse en EFKA maken vandaag hun samenwerking bekend. De producent van circulaire isolatie van papierafval en de producent van aluminium frames, slaande handen ineen om de markt voor akoestiek te betreden. De Friese bedrijven hebben elkaar gevonden in de passie om kwalitatief hoogwaardige producten te maken, die een zo klein mogelijke impact op het milieu hebben. De kracht van EverUse, 100% circulair akoestisch materiaal met een hoge geluidsabsorptie, in combinatie met de kracht van EFKA, alle frames op maat en in elke gewenste kleur geleverd, zorgen voor een uniek aanbod in de markt.

EverUse circulaire isolatie; circulair kwaliteitsproduct

‍EverUse draagt bij aan een maatschappij zonder afval, met uitsluitend hoogwaardige producten. Daarom maakt het bedrijf een innovatief product van afval. EverUse wordt gemaakt van natuurlijke, cellulose vezels. Daarom zijn de materialen zacht voor je huid en niet schadelijk voor de luchtwegen. Dit maakt het product uitermate geschikt om te gebruiken in duurzame en gezonde gebouwen. Op het gebied van geluidsabsorptie scoort de EverUse isolatieplaat zelfs beter dan andere isolatieproducten. De fabriek in Sneek is ontworpen om elke isolatieplaatvolledig te kunnen hergebruiken. Doordat de producten kwalitatief hoogwaardig en vormvast zijn, kunnen deze opnieuw worden gebruikt in een andere constructie.

 

EFKA biedt een innovatieve en duurzame oplossing

EFKA neemt als producent verantwoordelijkheid voor haar product. De aluminium frames kunnen terug naar het bedrijf in Drachten om een tweede leven te krijgen. In eerste instantie wordt gekeken of de frames een-op-een ingezet kunnen worden voor een ander project. Is dit niet mogelijk, bijvoorbeeld vanwege de afmeting, kleur of beschadigingen, dan worden de frames gerecycled en opnieuw verwerkt tot bruikbaar aluminium. Zo blijven de grondstoffen altijd behouden en wordt verspilling tegengegaan. Ook zijn de doeken eenvoudig verwisselbaar, waardoor het frame opnieuw gebruikt kan worden door de klant.