C2C Bouwgroep | Cradle to Cradle

Van Swaaij (Non Ignis) Cradle to Cradle BRONZE gecertificeerd!

Wij feliciteren onze partner Van Swaaij met de grote stap naar Cradle to Cradle CertifiedTM Bronze certificering voor brandvertragende houten wand-, gevel- en plafondbekleding en GWW producten!

Van Swaaij Trade International (Non Ignis) uit Wehl heeft het Cradle to Cradle CertifiedTM Bronze certificaat ontvangen voor hun volledige houten gevel-, wand en plafondbekledingsproducten en Water Works Solutions (WWS) producten. Het Bronze certificaat is een grote stap na het eerder behaalde BASIC certificaat. Het bevestigt de gunstige materiaaleigenschappen van de producten wat betreft gezondheid en herbruikbaarheid. Uniek is dat de indoor systemen inclusief verfsysteem zijn gecertificeerd! Ook toont Van Swaaij aan vooruitstrevend te zijn op het gebied van hernieuwbare energie, water gebruik en sociaal verantwoord ondernemen.

EPEA Nederland begeleidde Van Swaaij  tijdens het certificeringtraject en heeft de vereiste materiaal- en procesonderzoeken uitgevoerd. Hun diepgravende ABC-X Assessment leverde het inzicht in de Cradle to Cradle kwaliteiten van Van Swaaij. Het certificaat werd officieel uitgegeven door het “Cradle to Cradle Products Innovation Institute”, de onafhankelijke organisatie die de aanvraag controleert en de certificeringsstandaard beheert.

Een groot deel van Van Swaaij’s assortiment is nu Cradle to Cradle gecertificeerd. Het certificaat geldt op de productlijnen Non Ignis, Ignis en WWS. Non Ignis zijn de brandvertragende houten gevel-, wand-, en plafondbekledingsproducten, Ignis is de niet-brandvertragende variant en Water Works -Solutions (WWS) is een productlijn van diverse eucalyptussoorten specifiek ontwikkeld voor gebruik in waterwerken. Zowel Ignis als Non-Ignis is verkrijgbaar in 18 verschillende houtsoorten waarvan 4 soorten ook verkrijgbaar met een thermische modificatie.

Share this Post!

About the Author : c2cbouw


0 Comment

Send a Comment

Your email address will not be published.

CONTACT

Stichting C2C Bouwgroep
Voorerf 75
4824 GM Breda
info@c2cbouwgroep.nl

KvK 63377292
IBAN: NL58 KNAB 0731 6876 12

C2C Bouwgroep | Cradle to Cradle

  Naam

  E-mail

  Onderwerp

  Bericht

  captcha
  Voer bovenstaande tekens in en druk op verzenden.