mei, 07 2020

Thor Heyerdahl College | Espero

Project:
Het Thor Heyerdahl College is met een oppervlakte van 27.000 m2 een van de grootste in zijn soort in Noorwegen. Vijf scholen, 1.650 studenten, 300 medewerkers en een breed scala aan educatieprogramma’s onder één dak.

Uitdaging:
De grenzeloze ambities van de Noorse antropoloog Thor Heyerdahl waren bij het ontwerp van dit bijzondere gebouw een inspiratiebron voor het architectenbureau Schmidt Hammer Lassen Architects. Het ontwerp moest zorgen voor synergie tussen de verschillende disciplines. Ook moest het saamhorigheid tussen sociale klassen (en sociale gelijkheid) stimuleren. Het resultaat is eigentijds, met transparantie en multifunctionaliteit als onderscheidende kenmerken.

Oplossing Espero:
Op een bijzondere, open manier zijn afdelingen en etages met elkaar verbonden. Door de grote open ruimte in het midden valt veel daglicht naar binnen. Espero leverde voor dit middenplein de veilig en makkelijk bedienbare Visio glazen wanden met een geluidsisolatiewaarde van Rw = 37 dB. In de klaslokalen zijn de Sonico 110 mobiele wanden toegepast. Hun strakke afwerking en geluidsisolerende kwaliteiten van Rw = 50dB passen hier perfect.

CONTACT

Stichting C2C Bouwgroep
Voorerf 75
4824 GM Breda
info@c2cbouwgroep.nl

KvK 63377292
IBAN: NL58 KNAB 0731 6876 12

C2C Bouwgroep | Cradle to Cradle

  Naam

  E-mail

  Onderwerp

  Bericht

  captcha
  Voer bovenstaande tekens in en druk op verzenden.