Stappen maken op weg naar gezonde circulaire transitie

Gepubliceerd op 1 december 2022 om 11:20

Kunnen we onze toekomstige generatie uitleggen dat we zo welvarend zijn, maar daar wel de aarde voor hebben opgebruikt? Dat willen we niet op ons geweten hebben, zo blijkt donderdagmiddag tijdens een themabijeenkomst van het Center of Expertise for Sustainability and Circularity Transitions.

“We zitten in meerdere crises tegelijk. Denk maar aan diversiteit, luchtvervuiling, CO2, het klimaat, de oorlog en vluchtelingenstromen. Deze crises spiegelen ons de uitdagingen die we op moeten lossen. Daarom moeten we ervoor zorgen dat we over tien, twintig of dertig jaar een hele andere economie en samenleving hebben. En dan het liefst eentje die ingesteld is op andere waarden, die herstelbaar en hergenereerbaar is” aldus Jifke Sol, leading lector van CoE SCT.

Om die transitie te bevorderen zijn zeker veertien lectoraten verbonden aan het Center of Expertise. Lectoren Ger Post en Jean Louis Stevens bijten na de introductie het spits af, waarbij zij dieper ingaan op wat hun lectoraten doen op het gebied van circulariteit en die o zo belangrijke duurzame transitie.

Lees het hele artikel hier